Akcija ‘Pretrčimo dijabetes’

Povodom svetskog dana borbe protiv dijabetesa Udruženje Plavi Krug i RRC Trčanje.rs  vas pozivaju 13. novembra na zajedničko trčanje i druženje na Adi Ciganliji.

Okupljanje zakazujemo u Caffe-u Lago (treći kafić posle restorana Jezero) na Adi Ciganliji. Okupljanje počinje u 10:00h, a trčanje i šetnja startuje u 10:30.

Ko je pozvan?

Apsolutno svi-dijabetičari i oni koji to nisu, svi oni koji žele da saznaju više o značaju fizičke aktivnosti u lečenju dijabetesa i da se upoznaju sa aktivnostima Kluba Trčanje.rs, bez obzira da li su na samom početku trkačkih pohoda, rekreativci, napredni rekreativci ili su profesionalci.Svi su dobrodošli sa naglaskom na omladinu i decu. Potreban vam je samo par patika i dobra volja.

Malo ćemo da trčimo, šetamo i pre svega da se družimo i razmenjujemo iskustva, širimo pozitivan uticaj na sve one koji žele da počnu sa trčanjem i promene životne navike. Ovo je sjajna prilika da na jedan lep i aktivan način provedete nedeljno jutro.

Važnost ovog događaja je da pokažemo društvu i ostalim dijabetičarima da mogu normalno živeti sa svojom bolešću i da im ona ne treba predstavljati prepreku za bilo šta u životu. Oni koji još nisu počeli da menjaju životne navike naučiće kako da urade prvi korak koji je za mnoge najteži.

Poželjno je da svi dođu u plavim majicama, trenerkama, jaknama i na taj način simbolično obeležimo 14. novembar koji je Svetski dan borbe protiv dijabetesa.

Tog dana povedite i one svoje prijatelje koji bi želeli da počnu da treniraju, ali nisu dovoljno motivisani. Nema boljeg načina da se počne sa trčanjem nego kad se neko nađe u takvom okruženju gde je trčanje sasvim normalna stvar, gde je trčanje stil života.

Znači dosta ste čekali, od nedelje krećete u nove pobede koje će vam unaprediti život i sigurno poboljšati kontrolu bolesti!

[pobedidijabetes.rs, 10.11.2011.]