Voćni koktel za moćno zdravlje

Najzdravije voće uz još neke druge zdrave dodatke nalazi se u super moćnom koktelu koji bi nam svima mogao osigurati dobro zdravlje i dug život.

Francuski naučnici tvrde da su uspeli da proizvedu koktel od sedam vrsta voća koji može omogućiti duži i zdraviji život. Kako kažu, koktel poboljšava zdravlje te smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara, a što je najvažnije ima i vrlo fin ukus, piše Tportal.
"Super-smoothie" sadrži grožđe, jabuke, borovnice i jagode. Ima i neke egzotične dodatke koji nalikuju brusnicama i super trešnjama sa ogromnim količinama vitamina C. Konačni, ali vrlo važni sastojak su aronije koje neki stručnjaci opisuju kao najzdravije bobice na svetu.
Naučnici tvrde da njihov "smoothie" sadrži najzdravije i najukusnije kombinacije voćnih sokova. Moćni koktel pažljivo je testiran u laboratoriji i otkriveno je da na organizam deluje zaista efikasno. Pojačava protok krvi do srca i snabdeva organizam zdravim hranjivim materijama i kiseonikom.
Takav koktel ima i snažna antioksidantna svojstva te može delom popraviti oštećene DNK ćelije. Dakako, napominju naučnici, potrebna su još dodatna istraživanja, ali je već sada jasno da je reč o vrlo moćnom napitku koji bi mogao postići zapažen uspeh.

[Tportal.hr, 05.05.2011.]