Na akciji u Nišu otkriveno 7 novih slučajeva dijabetesa

Piše: Boban Milosavljević, EBERS Niš

nis3

Akcija koju je sprovela EBERS Asocijacija iz Niša, održana je 18.09.2012 na Trgu Kralja Milana, u cilju skretanja pažnje na zdravstveni i materijalni položaj osoba obolelih od šećerne bolesti. Učestvovali su dr Milena Velojić Golubović i dr Dušan Đorđević sa medicinskim sestrama iz Kliničkog centra Niš , dr Nevena Sokolović iz železničke ambulante, kompanije Novo Nordisk i Adoc farmacija, bajkeri "Ketna" udruženja i članovi udruženja EBERS.

nis1 nis

Građani su se odazvali u velikom broju i vladalo je veliko interesovanje. Nivo šećera u krvi je izmere kod 300 osoba,  a nivo HbA1c kod 24. Zabeleženo je sedam novih slučajeva i veliki broj osoba sa dijabetesom sa lošom regulacijom šećera u krvi.

nis4 nis5  

Sa bajkerima kluba "Ketna" organizovan je defile kroz grad Niš sa zadržavanjem i pravljenjem ispred sledećih institucija: Fond za zdravstveno osiguranje, Apotekarska ustanova Niš, Kliničko bolnički centar i Dom Zdravlja, sa ciljem da se skrene pažnja da ove institucije treba da poboljšaju kako međusobnu saradnju tako i odnos prema korisnicima usluga.

nis2

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim učesnicima skupa, koji su dali svoj skromni kako fizički tako i materijalni doprinos u skretanju pažnje na ovaj ne samo medicinski već i široko socijalno društveni problem, koji preti da postane još veći.