Kamp za odrasle osobe sa dijabetesom

Dijabetološki savez Srbije unazad devet godina organizuje edukativne „kampove“ za odrasle osobe sa dijabetesom.

clip_image002

Sedam dana zainteresovane osobe sa dijabetesom, kao i članovi njihovih porodica, mogu provesti sa svojim doktorom, medicinskom sestrom i rekreatorom u nekom prijatnom ambijentu, banji ili planini i naučiti kako da žive sa svojim stanjem, tj sa svojim novim partnerom.

U toku boravka u kampu rade se merenja šećera u krvi 3-5 puta dnevno, merenje krvnog pritiska i korekcija terapije, kao i svakodnevne šetnje. U toku dana se drže edukativna predavanja o načinu ishrane, terapiji, kao i o svim pitanjima koja imaju osobe sa dijabetesom.

Kamp je jedinstveno mesto na kojime možete upoznati nove ljude, podeliti svoja iskustva sa drugim osobama koje imaju isti zdravstveni problem i mnogo naučiti iz tuđih iskustava.

Ove godine u maju mesecu održan je deseti po redu Kamp u Prijepolju. Učestvovale su 22 osobe sa dijabetesom, dva doktora i dve medicinske sestre.

Organizovali smo svakodnevne šetnje po prelepoj okolini Prijepolja i uživali u prirodi, posetili Manastir Mileševa i u hodu držali edukativna predavanja, odgovarali na pitanja, družili se.

Ove godine Dijabetološki savez Srbije organizuje još jedan Kamp za odrasle osobe sa dijabetesom u Mitrovcu na Tari u periodu od 22. – 29. septembra.

Svi zainteresovani mogu da se obrate na tel 011 3810 338 i 060 76 64 773, Snežana Mladenović, radi dobijanja svih potrebnih informacija.