Krili smo bolest da nas ne bi sažaljevali

NAKON TRIJUMFA U „JA IMAM TALENAT", BRAT I SESTRA OTKRIVAJU

Teška borba – Bojana Peković već tri godine boluje od šećerne bolesti, ali je to prećutala da bi bila ravnopravna sa ostalim takmičarima. Mlada guslarka kaže da ne bi uspela bez podrške brata Nikole

Pobednici treće sezone šoua „Ja imam talenat" su brat i sestra iz Kraljeva, Bojana (14) i Nikola (20) Peković, koji su simpatije publike osvojili kombinujući zvuk gusala i harmonike. Kako Press saznaje, brat i sestra su do kraja takmičenja, od produkcije, konkurenata i javnosti uspeli da sakriju da Bojana već tri godine boluje od dijabetesa i da svakodnevno prima insulin.

Njih dvoje poručuju da nisu želeli da pričaju o bolesti da ih gledaoci ne bi sažaljevali.

– Nisam htela poene iz sažaljenja, jer smatram da moj brat i ja imamo šta da ponudimo u umetnosti – ističe Bojana za Press, a Nikola dodaje:

– Bojanu boli da se priča o tome, jer nikada nije želela da izaziva sažaljenje. I od produkcije „Talenta" je to krila. Ona se odlično nosi s tim problemom i živi normalno – kaže mladi harmonikaš.

Bojana koja je uprkos bolesti tokom takmičenja zračila optimizmom, kaže da je brat njena najveća podrška.

– S Nikolom je sve lakše. Takmičenje je bilo naporno, a on nas je uvek vukao napred i podržavao me. Uz nas dvoje je cela naša porodica, prvenstveno roditelji Snežana i Radovan. Zajedno smo jači – kaže ona s osmehom.

Brat i sestra Peković za Press su otkrili da će, čim dobiju nagradu od 100.000 evra, popraviti zemljotresom uništeni krov na porodičnoj kući u Kraljevu, dok će ostatkom novca podmiriti dugovanja i učiniti bar jedno humano delo.

– Krov na našoj kući u prigradskom naselju Kovači u Kraljevu je skoro srušen u zemljotresu. Prvo moramo da renoviramo krov, a potom ćemo vratiti dug od 14.000 evra, koliko smo platili moju harmoniku. Na više mesta smo iz tog razloga uzeli pozajmicu, čak i kredit. Rešili smo i da pomognemo nekom bolesnom detetu kome je život ugrožen. Ne bi bilo ljudski da pare trošimo na luksuz i skupa putovanja, a da neko nema novca da spase život – ističe Nikola.

[Press online, 06.03.2012.]