Sastanak IDF EU i Evropskog foruma pacijenata

U Briselu je 8. marta održan sastanak IDF Europe i Evropskog foruma pacijenata (European Patients’ Forum).

brisel 009m

Ispred IDF Europe sastanku su prisustvovali: predsednik Žoao Nabaž, buduća predsednica Šehnaz Karadeniz, finansijski menadžer Lala Ramembažara, Kejti Galager iz sektora za politiku i zastupanje, Gael Basetto iz sektora komunikacija, Džesika Oracio iz asocijacije Italije, koja privremeno radi u IDF preko programa razmene. Iz asocijacije Poljske, prisustvovala je Ana Slivinska, a ispred Dijabetološkog saveza Srbije Stela Prgomelja. Sastanku su preko konferencijske veze prisustvovali Šarlota Klausen iz Danske i Alojz Rudolf iz Slovenije

Povod za sastanak je bio osnaživanje kapaciteta IDF Europe, koji se kao organizacija širi neverovatnom brzinom. Zbog što bolje efikasnosti u radu, Evropski forum pacijenata, čiji je IDF Europe član, će obezbeđivati podršku i adekvatan trening, kako bi organizacija rada i logistika bili što efikasniji. Cilj je da svaka asocijacija-članica IDF Europe ima dovoljno dobar oslonac i adekvatnu podršku u svim postojećim i planiranim programima.

brisel 015m brisel 012m brisel 013mala brisel 014m

Predstavnici asocijacija iz Poljske, Danske, Slovenije i Srbije su aktivno učestvovali na sastanku, dajući svoje mišljenje u vezi sa postojećim kapacitetima IDF Europe i oblastima u kojima bi se oni mogli poboljšati. U narednim danima, asocijacije-članice IDF Europe će popuniti upitnik i oceniti svaku oblast poslovanja IDF Europe, što će dodatno omogućiti uvid u to gde su tačno oblasti u kojima bi trebalo raditi na poboljšanju kapaciteta.