Obeležavanje Svetskog dana bubrega na "Olimpu"

U Sportskom centru "Olimp" na Zvezdari u četvrtak, 14. marta, od 10 do 16 časova biće obeležen Svetski dan bubrega u organizaciji Udruženja građana "Sve za osmeh" i opštine Zvezdara.

SDB

Biće to prilika da se javnosti ukaže na životno važne funkcije bubrega i njihovu povezanost sa ostalim bolestima, kao što su visok krvni pritisak, kardiovaskularne bolesti ili dijabetes.

Tom prilikom deliće se edukativni materijal i ukazivati na značaj prevencije i redovnih kontrola. Posetioci će moći da izmere šećer i holesterol u krvi, provere telesnu težinu i krvni pritisak, dobiju savet lekara i nutricioniste o zdravoj ishrani.

Građani će takođe biti u mogućnosti da izaberu i takmiče se u nekoliko od ukupno 12 disciplina, kao što su stoni tenis, pikado, bacanje pločice ili viseća kugla.

U velikoj sali Sportskog centra "Olimp" posetiocima će biti na raspolaganju predstavnici Udruženja građana "Sve za osmeh", Udruženja dece bubrežnih bolesnika i transplantiranih osoba, Udruženja "Donor Heroj", Udruženja bubrežnih bolesnika i invalida na kućnoj dijalizi Beograd, Udruženja bolesnika i invalida na kućnoj dijalizi Republike Srbije "Renalis", Udruženja za borbu protiv dijabetesa grada Beograda "Plavi krug", Doma zdravlja "Zvezdara", Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" i Kreativne radionice "Vredne ruke".

Manifestacija se održava u saradnji sa opštinom Zvezdara.

[blic.rs, 13.03.2013.]