Forum o dijabetesu u ambasadi Kraljevine Danske

Beograd, 3. novembar 2011.
Forum o dijabetesu u organizaciji Ambasadora Danske njene ekselencije Mette Kjuel Nielsen i kompanije Novo Nordisk

U rezidenciji njene ekselencije odrzan je forum o dijabetesu odrzan je skup čiji je bio cilj da se doprinese globalnom nastojanju da se zaustavi pandemija dijabetesa i drugih hroničnih nezaraznih bolesti i najave aktivnosti koje će se u Srbiji održati povodom Svetskog dana dijabetesa.

Forum je započela njena ekselencija isticanjem značaja prevencije dijabetesa, profesor Lalić održao je predavanje na kome je predstavio Rezoluciju UN o hroničnim nezaraznim bolestima, a veče je nastavljeno razgovorom o problemu uz koktel.

Na forum je pozvano četrdesetak osoba za koje je procenjeno da će u ovim nastojanjima najviše doprineti u narednom periodu, univerzitetske profesore koji se bave lečenjem dijabetesa, predstavnike dijatesnih organizacija u Srbiji, predstvanike kompanije Novo Nordisk i druge osobe koje doprinose brzi za dijabetes u Srbiji. Dijabetološki Savez Srbije predstavljali su dr Miodrag Djordjević, Stela Prgomelja, Bojana Marković i Damjan Damnjanović, Savez društava Vojvodine Radivoj Mračević, a Savez društava Srbije prof. dr Ljiljana Bajović.

[diabetes.rs, 06.11.2011.]