Sve veći broj obolelih od dijabetesa

PANČEVO, 21. april 2012.  – Svetska zdravstvena federacija proglasila je april mesecom borbe protiv dijabetesa. Tim povodom je Društvo za borbu protiv šećerne bolesti organizovalo akciju provere nivoa šećera u krvi u Aviv parku, koja je potvrdila da je sve više obolelih od dijabetesa, u našem gradu.

Oko 130 pančevaca proverilo je nivo šećera u krvi u akciji koju je sprovelo Društvo za borbu protiv šećerne bolesti. Kod skoro 20 odsto posetilaca štanda Društva u Aviv parku, otkriveno je da imaju povišen šećer u krvi.

Prema rečima Milice Medić, predsednice Društva za borbu protiv šećerne bolesti, u porastu je broj obolelih mladjih sugrađana.

– Ovo je prva akcija obeležena povodom aprila, svetski priznatog meseca protiv šećerne bolesti, do sada je bilo preko 100 ljudi, akcija je i dalje u toku, konačne rezultate znaćemo posle. Od njih 75 skoro 20 odsto ima povišen šećer u krvi. Mogu dobiti savete medicinskih sestara, nutricioniste, ljudi koji sarađuju sa nama iz dijabetološke ambulante i naših volontera tako da ih mi dalje upućujemo, rekla je Milica Medić, predsednica Društva za borbu protiv šećerne bolesti.

Još jedna akcija pregleda nivoa šećera u krvi Društvo za borbu protiv šećerne bolesti najavilo je za narednu subotu, 28. april, u Gradskom parku.

[TV Pančevo, 21.04.2012.]