Godišnja skupština IDF Europe, Lisabon 2012

lisabon1

U Lisabonu je od 21. do 23.09. održana godišnja Generalna skupština IDF Europe i Together We Are Stronger sastanak (Zajedno smo jači).

Skupu su prisustvovali predstavnici organizacija članica IDF-a iz evropskih zemalja. Predstavnici Dijabetološkog saveza Srbije su bili prim. dr Miodrag Đorđević, predsednik Saveza i Stela Prgomelja, podpredsednik.

lisabon11 lisabon10

U okviru Together We are stronger sastanka, Joao Raposo je predstavio APDP – portugalsku asocijaciju, koja je najstarija na svetu i u Evropi, osnovanu davne 1926. godine.

lisabon6

Nakon toga je Jose-Manual Bonavida prezentovao dijabetes u Portugalu.Cliff Bailey iz UK je govorio o sadašnjim i budućim mogućnostima u terapiji dijabetesa.
U nastavku programa, učesnici su bili podeljeni u dve grupe i svaka grupa je prisustvovala dvema radionicama. Teme radionica su bile: 1. Život sa dijabetesom (Markku Saraheimo, Finska), 2  Zastupanje i politika (Joao Nabais, Portugal), 3. Od terapije do brige u dijabetesu: prevazilaženje prepreka (Niti Pall, UK) 4. Razvoj asocijacija (Annemarie Bevers, Holandija).

lisabon8 lisabon13 lisabon14 lisabon15

Potom su zaposleni iz kancelarije IDF Europe predstavili svoj rad i novi izgled sajta, koji sada ima više informacija i pristupačniji je. U okviru sajta postoji odeljak "Vesti", na kome ćete pronaći i novosti iz Srbije. http://newsroom.idf-europe.org/

lisabon12 

lisabon7 

Sledećeg dana održana je Generalna skupština, usvojen je zapisnik sa prethodne skupštine i finansijski izveštaj za proteklu godinu.
Sir Michael Hirst, budući predsednik IDF Global, predstavio je prioritete rada IDF-a u naredne tri godine.

lisabon2

Predstavljeni su rezultati rada asocijacija po regionima. Joao Nabais je predstavio rezultate kampa za mlade lidere u Rogli. Kao jedan od rezultata angažovanja mladih lidera u dijabetesu, prezentovao je i aktivnosti iz Srbije, zajedno sa posterom za "Dijabetes Open" teniski turnir, koji je organizovao Plavi krug iz Beograda.

lisabon17

Novi član tima, koji će u okviru međunarodne razmene provesti nekoliko meseci u kancelariji IDF Europe, je Nenad Šimunko iz Hrvatske.

lisabon4

Dosadašnji predsednik IDF Europe, Chris Delicata sa Malte, predao je dužnost novom predsedniku, Joao Nabaisu iz Portugala, a za novog predsednika za period 2015-2018 izabrana je Sehnaz Karadeniz iz Turske.
Osim novog predsednika, glasalo se i za sedam novih članova Upravnog odbora.

lisabon5

lisabon9

Nakon glasanja, zaslužnim članovima IDF Europe i poslovnim partnerima su dodeljena priznanja.

lisabon3

Veoma smo zadovoljni čitavim skupom i podrškom koju smo dobili od kancelarije IDF Europe. Još jednom se najsrdačnije zahvaljujemo celom timu na odlično organizovanom i vrlo korisnom sastanku.