Pozivnica za svečanost u Zrenjaninu

clip_image002

P O Z I V N I C A

Povodom 14. novembra Svetskog dana borbe protiv dijabetesa pozivamo Vas da prisustvujete svečanosti koja će se održati u petak 09.11.2012 u Velikoj sali Skupštine grada Zrenjanina sa početkom u 12,00 časova.

Program:

1. Uvodna reč Predsednika Društva za borbu protiv šećerne bolesti grada Zrenjanina Dr Ozrenka Veselinovića

2. Pozdravna reč gradonačelnika Mr Ivana Bošnjaka

3. Pozdravne reči predstavnika Republičkih I Pokrajinskih organa vlasti

4. Prikazivanje filma “Zrenjaninski primer kako se može MENJATI DIJABETES u Srbiji”

5. Prezentacije primera dobre prakse iz drugih sredina i javna diskusija na temu kako se sve može pomoći dijabetičarima danas u Srbiji u saradnji sa lokalnim samoupravama i nadležnim državnim organima.

6. Usvajanje zaključaka

Poruka skupa treba da glasi “Ulaganje u prevenciju, ranu dijagnostiku I adekvatnu terapiju dijabetesa štedi državi i obolelima novac, a čuva zdravlje”

Zato molimo sve kolege iz Društava ili Udruženja za borbu protiv dijabetesa u Srbiji da se odazovu ovom skupu jer samo ako se svi udružimo i jedinstveno nastupamo možemo uveriti nadležne da sada kada se naša zemlja bori sa budžetom najbolji je trenutak da se preventiva, rana dijagnostika i adekvatna terapija posmatraju kao investicija radi uštede na duge staze i da se zaustavi rast broja dijabetičara u Srbiji.

Nakon završetka svečanosti obezbeđen je ručak za sve učesnike u hotelu Vojvodina, a zainteresovani moći će da posete Specijalizovanu prodavnicu i edukativni centar za dijabetičare i gojazne osobe koji se nalazi u centru grada.

U Zrenjanuinu, 30.10.2012
IZVRŠNI ODBOR DRUŠTVA